2012, Aprilie: O noua metoda terapeutica in centrul medical Poemedica

Poemedica - Centru Medical secto 6

2012, Aprilie: O noua metoda terapeutica in centrul medical Poemedica

Terapia cu unde de soc extracorporale este o metoda terapeutica recenta, cu indicatii si rezultate excelente pentru o serie de suferinte ale aparatului musculo-scheletal.

Derivata din litotripsie, procedura foloseste unde de soc pentru efectele antiinflamatorii si antialgice, de imbunatatire a vascularizatiei locale. Rezultatele apar dupa un numar mic de sedinte, de obicei 3 – 5. Ele constau in scaderea durerii de repaus si a celei de efort, reducerea fenomenelor inflamatorii locale si cresterea calitatii vietii pacientului. Sedintele sunt nedureroase, sunt bine suportate de pacienti. Terapia nu prezinta reactii adverse.

Principalele indicatii sunt :

·         osteofitele calcaneene (pintenii calcaneeni) si fasciita plantara, suferinte care provoaca durere la nivelul calcaiului si al talpii, atat in repaus cat si la mers

·         suferinte ale umarului, cel mai bine cunoscuta este periartrita scapulo-humerala (capsulite retractile, tendinite calcificante ale umarului, alte leziuni ale tendoanelor),

·         leziuni ale ale tendonului ahilean,

·         epicondilite laterale (cotul tenismenului).

La aceste indicatii, deja clasice, s-au adaugat recent durerea lombara de cauza musculo-ligamentara si durerile de sold de cauze periarticulare (tendinite, bursite).

 

No Comments

Post A Comment