Endocrinologie

Endocrinologie in sectorul 6

Despre Endocrionologie și importanța acesteia

 

Începând cu anul 2020, oferim servicii de endocrinologie in Drumul Taberei, in sectorul 6. Din dorința de a menține și a livra servicii medicale la cele mai înalte standarde, am introdus Endocrinologia pe lista serviciilor medicale cu care va întampinam la Centrul Medical PoeMedica.

 

Ne pastram, așadar, promisiunea de a livra servicii medicale în sectorul 6 la cele mai înalte standarde!

 

Sistemul endocrin cuprinde glandele endocrine (tiroida, hipofiza, gonadele, suprarenalele, paratiroidele, pancreasul), ce funcționează ca un sistem unitar – un mecanism integrat – vital in menținerea echilibrului întregului organism. Specialitatea medicală ce se ocupă cu diagnosticarea, tratarea si monitorizarea afecțiunilor endocrine este Endocrinologia.

 

Această specialitate se adresează atât copiilor, adulților cât și vârstnicilor, indiferent de sex.

 

Prezentarea la o consultație endocrinologică este importantă si necesară pentru prevenție, dar și pentru diagnostic, tratament si monitorizare.

 

Endocrinologie in sectorul 6

Când și de ce ar trebui să mergem la endocrinolog / consultație endocrinologică?

 

Vizita la un medic endocrinolog ar trebui sa aiba loc cel putin in urmatoarele situatii:

 

 • Când apar simptomele sugestive hipertiroidiei: palpitatii, agitație, irascibilitate, tremor, transpirații, scădere ponderală, tranzit intestinal accelerat, depresie, anxietate;
 • Când apar simptome sugestive hipotiroidiei: tegumente uscate, păr si unghii friabile, creștere in greutate, constipație, tulburări de memorie si concentrare sau depresie;
 • Când apare senzația de constrictive cervicală anterioară sau/și disfagia, sau/și disfonia o
 • formațiune nodulară;
 • Preconcepție / la diagnosticarea sarcinii;
 • Când femeile prezintă tulburare a ciclului menstrual;
 • Când barbații prezintă scăderea pilozității și a masei musculare, disfuncție sexuală;
 • Când în cuplu este diagnosticată infertilitatea de cuplu (neobținerea unei sarcini după un an);
 • Când apar tulburări de creștere si dezvoltare sexuală la copii;
 • Pre și post menopauză, în vederea prevenirii sau tratării osteoporozei;
 • Când apar tulburări ale echilibrului fosfor / calciu;
 • Când obezitatea se asociază cu HTA (tineri), DZ și tulburări ale comportamentului alimentar;
 • În supravegherea unei afectiuni deja diagnosticate.

 

Cea mai frecventă patologie endocrinologică este reprezentată de cea a afecțiunilor tiroidei, începand cu gușa nodulară. Aceasta este diagnosticată și monitorizată prin ecografie tiroidiană, pe care trebuie sa o efectuam periodic pentru a evalua dimensiunile și aspectul ecografic a parenchimului tiroidian sau a nodulilor.

 

O alta patologie des intalnită este patologia ovariană, ea manifestându-se prin tulburare a ciclului menstrual -polimenoree/ amenoree.

 

În infertilitatea de cuplu, evaluarea hormonală a partenerilor este un pas important în creșterea șanselor de a obține o sarcină. În acest context medicii endocrinologi sunt într-o continuă colaborare cu medicii ginecologi.

 

Evaluarea endocrinologică în preconcepție și pe parcursul sarcinii este foarte importantă în stabilirea unui diagnostic corect, urmată de tratament, apoi monitorizarea gravidei în echipa multidisciplinară face diferența în evolutia și prognosticul  sarcinii .

 

Asadar, pentru oricine caută servicii medicale de endocrinologie în sectorul 6, Centrul Medical PoeMedica vă stă la dispoziție cu întreaga echipă de medici pregătiți și dedicați!

 

Asteptam cu drag sa ne scrieti ori sa ne sunati pentru stabilirea unei programari!