Cabinet fizioterapie Sector 6
Baza noastra de tratament dispune de toate tipurile de curenti terapeutici (de joasa frecventa, de medie frecventa, de inalta frecventa). Ultrasunetul se adauga metodelor de fizioterapie. Procedurile de termoterapie se pot realiza cu ajutorul aparatului cu infrarosii. Pacientii beneficiaza de efectele terapeutice ale unor proceduri noi, cum sunt curentii pulsatili de mare voltaj si terapia cu unde de soc extracorporeale.
De asemenea, laserterapia de joasa putere este utila anumitor suferinte. Drenajul veno-limfatic se realizeaza fie prin masaj manual fie cu ajutorul aparatului de masaj limfatic.
Cabinet fizioterapie Sector 6
Toate aceste efecte sunt utile in urmatoarele suferinte ale aparatului locomotor:
Cabinet fizioterapie Sector 6
Cabinet fizioterapie Sector 6
Terapia cu unde de soc extracorporeale este o metoda de tratament moderna, sigura si foarte eficienta pentru multiple afectiuni. Aceasta foloseste unde sonore de inalta energie focalizate in zonele tinta, amelioreaza leziunile tendoanelor, ligamentelor, capsulelor, muschilor si ale oaselor. Nu necesita anestezie (este nedureroasa), nu necesita imobilizare sau repaus si nu are reactii adverse.
Cabinet fizioterapie Sector 6
Indicatiile terapiei cu unde de soc extracorporeale sunt multiple si vizeaza:
Cabinet fizioterapie Sector 6
Cabinet fizioterapie Sector 6
Curentii pulsatili de mare voltaj (High Voltage Pulsed Current, HVPC) reprezinta o procedura moderna de fizioterapie, cu avantaje clare in anumite cazuri. Unii autori o incadreaza in domeniul terapiei cu microcurenti.
Mecanismele de actiuneapar la locul de aplicatie si sunt:
– imbunatatirea microcirculatiei, cu cresterea aportului de oxigen si substante nutritive si eliminarea reziduurilor toxice produse local, ajutand astfel la vindecarea rapida a plagilor
– combaterea durerii locale
– favorizarea vindecarii leziunilor si a unei cicatrici de buna calitate
– efect antibacterian local, dovedit de studii clinice
Cabinet fizioterapie Sector 6
Principalele indicatii terapeutice sunt:
Cabinet fizioterapie Sector 6
Aceste indicatii sunt bine documentate cu studii clinice publicate si recunoscute. Durata tratamentului poate varia intre 5 si 20 sedinte. Sedintele se efectueaza zilnic sau la 2 zile, durata unei sedinte este in jur de 30 minute, cu posibilitatea unor aplicatii prelungite pana la 60 min. Procedura este bine suportata, fara disconfort pe tegument in timpul aplicatiei. Nu exista reactii adverse ale acestei proceduri si nici riscul supradozajului.
Toate aceste denumiri definesc o tehnica moderna de abordare a suferintelor aparatului locomotor. Bazele acestei tehnici au fost puse in Asia (Japonia si Coreea) si au fost dezvoltate in Europa (Olanda, Germania, Italia).
Principiul metodei este reprezentat de aplicarea unor benzi elastice, aderente, hipoalergice pe structuri musculare, ligamentare, fasciale. Exista mai multe tehnici de aplicare pentru mai multe tipuri de afectiuni. Recent, aplicarea benzilor medicale a fost inclusa in protocoalele terapeutice ale unor boli, alaturi de metode terapeutice clasice.
Efecte si indicatii:
1. Combaterea durerii si/sau a tumefactiilor articulare sau ale tesuturilor moi
2. Ameliorarea tonusului muscular necesara in suferinte musculare post-traumatice, contracturi musculare, torticolis, hipotrofii musculare, dezechilibre musculare (scolioze, hiperlordoze, cifoze, discopatii cervicale si lombare, umar cazut)
3. Accelerarea vindecarii in cazul rupturilor musculare si/sau tendinoase (partiale)
4. Cresterea stabilitatii articulare in cazul traumatismelor (entorse de glezna si genunchi) sau al suferintelor reumatismale (periartrite de umar, gonartroze)
5. Echilibrarea tendoanelor
6. Mentinerea tonicitatii structurilor (bolta plantara in fasciita plantara si pintenii calcaneeni)
7. Corectarea posturilor vicioase rezultate in urma pozitiilor prelungite in scaun, la birou
8. Stimularea circulatiei, mai ales a celei limfatice
9. Combaterea durerii menstruale Terapie cu unde de soc
Utilitatea aceste tehnici este probata de folosirea ei frecventa atat de sportivi in activitatea competitionala cat si de persoane cu un nivel obisnuit de activitate fizica.
Pret aplicare: 30 RON (fara banda)
Pret banda: 10 ron/m (proportional cu lungimea aplicata)
Premise: artrozele sunt suferinte caracterizate prin distrugerea cartilajului. Refacerea spontana a cartilajului este aproape imposibila. Metodele de tratament conventionale urmaresc reducerea semnelor si a simptomelor artrozelor (combat durerea, inflamatia, contracturile musculare etc.).
Terapie cu unde de soc
O metoda de tratament recenta isi propune sa regenereze cartilajul. Aceasta regenerare este posibila prin introducerea in articulatie, prin injectare, a unui produs care contine factori de crestere, ce urmaresc regenerarea cartilajului. Terapie cu unde de soc
Terapie cu unde de soc
Acest produs este obtinut din insasi sangele personal, de aceea se cheama “autolog”. Sangele contine mai multe tipuri de celule, dintre care trombocitele sunt bogate in factori de crestere. Prin urmare, sangele autolog se centrifugheaza la anumite viteze ce permit separarea unui concentrat de trombocite. Acest concentrat este introdus apoi in interiorul articulatiei.
Este o procedura simpla si minim invaziva, care a dovedit reducerea durerii, cresterea nivelului de functionalitate si imbunatatirea calitatii vietii. In momentul de fata exista indicatii si rezultate bune obtinute pentru artrozele genunchiului (gonartroza) si ale soldului (coxartroza).
Alte indicatii sunt suferintele acute, post-traumatice si cronice (tendinoze) ale tendoanelor de la nivelul:
Tratamentul consta in administrarea intraarticulara a produsului. Rezultatele sunt cu atat mai bune cu cat pacientul este mai tanar si cu cat leziunile cartilajului sunt mai mici. Este recomandata masurarea grosimii cartilajului, prin ecografie de genunchi, inainte de efectuarea procedurii. Studiile au aratat cresteri ale grosimii cartilajului pornind de la 6 luni de la aplicarea tratamentului.